My Another Best Friend's Wedding

Here comes my another best friend’s wedding. Aku kenal Daley since 1998, which means this year would be our 12th anniversary. Macam gak Dina kami berkenalan masa zaman asasi sains pra alam bina di UM. Masuk 1st year kami sama² study architecture, sama² tak tidur malam 2~3 hari berminggu² nak siapkan presentations + assignments yg berlonggok², sama² buat kerja gila menjelangnya exam/ presentation melepaskan ketensionan yg ada. Sigh!!! Tetiba aku terkenang zaman suka-duka menjadi ‘budak archi’ yg sempoi dan suka buat menda² yg kekadang ntah apa². Tuang kelas, bnyk la juga. Pernah kami sekelas berpakat tak pergi kelas tamadun islam (which was compulsory sbb subject university) dan menghantar 2~3 org ‘wakil’ secara bergilir² setiap kali kelas untuk sign kehadiran semua orang. Pendekkan cerita, kami terkantoi dan hampir² tak boleh sit exam. Damn! The whole class was banned. Bayangkanlah, sekelas! Nasib baik salah seorang dari kami managed to use cable ‘talian hayat’nya maka Alhamdulillah terlepaslah kami daripada kena repeat paper tersebut. That doesn’t include us being chased by the guard after 12midnight. Studio time limit hanya sampai 12tgh mlm. So, selalunya 12a.m, kami akan matikan lampu, duduk diam² dalam studio sampai guard dah habis ronda alam bina tu, lepastu party lah, apo laie.. heee.. takdelah, buat kerja daa.. tp kami selalu kantoi sbb guard akan ronda semula sejam or dua jam kemudian. Apa lagi, berterabur la masing² lari. Ishk.. seronok zaman muda mudi…

Ok, back to cerita Daley. Last May she called me and I was told that she is getting married. Well, just want to share some pics here. Engagement day was held on July 2010.  
Daley yg gembira

Her mom & her aunts. They really look alike!

The solemnization was held 1 week after aidilfitri. To Daley and Shah, Selamat Pengantin Baru, semoga kalian kekal hingga hujung waktu, amin.



3 comments:

    congratz daley!!!

     

    oh dan oh, gamba2 sgt cantiks!!!

     
    On November 5, 2010 at 9:33 PM ainiyah said...

    tahniah kawan kepada kawan..

     

Blogger Templates by Blog Forum