Jom Plan Cuti² 2011

Tgh gatal kaki nak pegi jalan². Most recent trip adalah sebelum puasa iaitu (uit mcm dah lama tak guna perkataan iaitu) July yg lepas. Sungguh lama tempoh itu untuk aku tidak ke mana². Lepas raya di bulan September bz shooting wedding Daley, then in October bz prepare nak kawen (eh, bukan aku yg kawen tp adik aku, ye ADIK aku.. kesah?) Disamping bz menjawap soalan² begini, bz juga mengemas rumah mcm nak pindah pulak aku rasa, rumah kami penuh ‘sampah terancang’ kata adik aku. Habis semua aku campak masuk lubang sampah, huhu.. itupun tak sempat mengemas dapur yang rasanya lagilah penuh dgn sampah terkawal. Gambar kenduri nantilah update lagi skrg nak cerita pasal jalan².

Air Asia dah start promosi tiket percuma sekitar May lepas dan memandangkan masa tu baru je balik bercuti for sure gatal kaki nak p jalan² lagi. Maka terbelilah tiket jalan² untuk thn depan ~ Jan 2011 ke Surabaya, Feb 2011 ke Sandakan, end March–early April ke Kuching dan dlm promosi terbaru, Sept 2011 ke Hanoi. Oii, meriah plak jadual jalan² aku thn depan. Eh biarlah, do I care? :P Skrg tgh berkira² nak beli tiket ke Padang setelah pembatalan lawatan tahun lepas disebabkan gempa, tengoklah mungkin sekitar May. Pastu ada jugak rasa nak pergi yogjakarta juga sempena pembatalannya Oktober lepas sbb kawan selamat menimang Mardhiya Adra. Dlm perantaraan plan² tersebut pasti ada plan jalan² naik kereta seperti di bulan May/Jun sure ke Pulau Kapas mencandat bersama kawan yg dah tambah ahli keluarga, atau ke pulau² lain sekitar Mersing, dan kami mau cuba ke Tmn Negara pulak. Owh, btw sebenarnya sudah plan 3-5 Dec haritu ke Tmn Negara tp ada pulak client visit ke site dan keadaan cuaca tak mengizinkan maka pembatalan terpaksa dibuat :(. Itu je yg aku nak cerita thn depan plan jalan² aku meriah, yeay!

2 comments:

    On December 27, 2010 at 4:11 PM ainiyah said...

    cop..
    aku nak ikot p kapas & taman negara buleh??

     

    hehehe...
    eh, aku dah petik nama ko nak ke kapas :D
    jom tmn negara pulak.. tp kalau wawi nak mancing dia kene arrange sendiri ngan org kg, pihak tmn negara sebenarnya tak bg mancing

     

Blogger Templates by Blog Forum